U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chimichurri

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • Gedroogde chilivlokken naar smaak

Bereiding:

  • Hak de peterselie fijn. Rasp of pers de knoflook.
  • Meng de peterselie met de knoflook, de oregano, de wijnazijn en de olijfolie. Voeg chilivlokken, zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de chimichurri in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Chimichurri is een befaamde Zuid-Amerikaanse saus, om bij gegrild vlees te serveren. Als stoere dip bij friet minstens zo lekker!
  • Tip: Ook lekker met de blaadjes van 1 takje verse oregano.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 95 kcal
  • 10 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 1 g koolhydraten
  • 0 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen